CHEMISCHE PEELING

Een chemische peeling zorgt ervoor dat huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekken verminderen.

Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt. Voorafgaand aan de chemische peeling voeren we  een huidanalyse uit, zodat wij een behandelplan op maat kunnen opstellen. 

 

Om meer duidelijkheid te geven over een peeling leggen wij uit wat een chemische peeling is, hoe het in zijn werk gaat en hoe de huid reageert op de behandeling. 

WAT IS EEN CHEMISCHE PEELING?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

VOOR WIE IS DE PEELING GESCHIKT?

 Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of wanneer u huidproblemen wilt aanpakken. Een kuur van chemische peeling kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandeling kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes
  • Een grauwe huid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekken

 HOE GAAT EEN CHEMISCHE PEELING IN ZIJN WERK?

Een chemische peeling bestaat uit drie verschillende fasen: het consult, de behandeling en de nazorg. Het is belangrijk om deze fasen goed te volgen: het resultaat hangt namelijk mede af van de juiste nazorg van de huid.