DERMAROLLER

Een dermaroller is een ergonomisch gevormde roller met zeer kleine Medical Grade Stainless Steel  naaldjes. Deze naaldjes maken minuscule prikgaatjes in de huid. Het rollen is pijnloos en activeert, stimuleert de lederhuid zonder dat de opperhuid wordt verwijderd. Omdat de opperhuid in tact blijft, is de herstelperiode kort en is het risico op permanente structurele beschadiging, zon overgevoeligheid, hyper pigmentatie of pigmentverlies zeer klein. Door de therapie met de dermaroller worden huidverzorgingsproducten beter en dieper in de huid opgenomen. Het gevolg is dat de huid er jonger, gladder en frisser uitziet. De lichte prikgaatjes in de huid zorgen ervoor dat de huid geactiveerd wordt en er groeifactoren vrij komen die de productie van collageen en elastine doen toenemen. Het verhogen van de collageenproductie is het doel van veel huidverbeterende behandelingen.

 

Resultaten zijn pas zichtbaar na verloop van tijd, Dermaroller therapie is een traag proces. Uw geduld wordt echter beloond. Na enkele maanden zullen verbeteringen zichtbaar worden en deze verbeteringen kunnen jaren stand houden. Het devies is om, minstens 6 maanden, ook thuis te blijven 'rollen'‘, thuis gebruikt u een andere naaldlengte dan in de salon wordt gebruikt ivm. veiligheid. (0,25mm) ook te koop in de webshop of salon. Direct na het rollen kan de huid wat rood verkleurd zijn. Eventueel kan er een puntbloedinkje zichtbaar zijn. wij raden aan om een kuur te combineren met thuisgebruik. 

 

resultaat: 

–          Rimpels en lijnen worden verzacht.

–          Huid textuur wordt verbeterd.

–          Littekens vervagen.

–          Acne littekens verbeteren.

–          Striae verbeterd.

–          Serums worden beter opgenomen in de huid.

 

 

Hoe gebruik je een dermaroller thuis? 

Voordat u met de therapie begint is het belangrijk dat u zowel de roller als uw huid reinigt. De roller kan gereinigd worden met een alcohol oplossing van 70%. Het beste is om de oplossing met een spray op de roller te spuiten en even aan de lucht te laten drogen.

U rolt de naaldjes volgens een patroon in verschillende richtingen. U dient niet te drukken maar de roller gewoon haar werk te laten doen. U rolt 2 x horizontaal, 2 x verticaal en in twee richtingen 2 x diagonaal. Na deze korte behandeling kunt u uw huid insmeren met  een goed serum of dagverzorging . 

Gebruik de dermaroller enkel als de huid volledig hersteld is. Is de huid gewend aan de roller, dan kunnen rollers met een naaldlengte onder de 0,5 dagelijks gebruikt worden. ik raad aan om de roller om de 6 a 7 maanden, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, te vervangen. 

 

Is een dermaroller veilig?

De dermaroller dient gebruikt te worden door 1 persoon. Gebruik dus niet samen met uw zus of man dezelfde roller! Het gebruik is zeer veilig als u zich houdt aan de spelregels. Gebruik de roller niet tijdens zwangerschap. Tevens dient u niet tegelijkertijd vitamine A crème te gebruiken. De roller mag ook niet gebruikt worden bij het gebruik van isotretinoine. Test de roller voor gebruik op een stuk van de huid aan de binnenzijde van de arm. Dit geeft een goede indicatie over de reactie van de huid op het gezicht. Heeft u last van de volgende aandoeningen, gebruik de roller dan niet.

–          Irritatie van de huid.

–          Infectie van de huid of een actieve koortslip.

–          Actieve acne.

–          Rosacea.

 

Dermaroller  0,5 mm is bestemd voor: (gebruik in salon) 

 • verbeteren van de doorbloeding van de huid.
 • verbeterde opname van serums.
 • acne littekens.
 • algehele huidversteviging.
 • kleine littekens op het gezicht, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne.
 • verbetering van de structuur en de teint van de huid. (bijvoorbeeld veroorzaakt door roken)
 • beginnende rimpelvorming.
 • het verkleinen van de poriën.

Dermaroller  1,0 mm is bestemd voor: (gebruik salon) 

 • tegengaan van hyperpigmentatie.
 • verminderen van cellulite.
 • verminderen van striae.
 • littekens op het gezicht en littekens op het lichaam.